VDS'e İşletim sistemi Nasıl Kurulur?

Bu makalemizde sizlere VDS'inize işletim sisteminizi nasıl kuracağınızı göstereceğiz.

- Adım 1 - Müşteri Paneline Giriş

Anasayfanın sağ üstünde bulunan "Müşteri Girişi" kısmından giriş yapınız.

- Adım 2 - Müşteri Paneliniz

Sağ üstte beliren müşteri panelinize giriniz. Tüm ürün ve siparişlerinize buradan ulaşabilir, ilgili konularda destek almak için destek bildirimlerinizi ve ödemelerinizi kolayca yapmak için faturalarınızı buradan görüntüleyebilirsiniz. 

İşletim sisteminizi kuracağınız VDS'inizi görüntülemek için Hizmetler butonuna tıklayınız.

- Adım 3 - Kurulum yapılacak ürünü belirlemek

Tüm ürün ve hizmetleriniz, karşınıza çıkan sayfada listelenecek. Burada yapmanız gereken şey, kurulum yapmak istediğiniz ürünü seçmek ve ismine tıklamak.

- Adım 4 - İşletim Sistemi Değiştir Butonu

Aşağıda göreceğiniz "Yönet" sekmesinden sunucunuzu kolayca yönetebilirsiniz. Biz şimdilik sadece "İşletim Sistemi Değiştir" butonuna tıklayıp istediğimiz işletim sisteminin kurulumunu yapacağız. 

- Adım 5 - Kurulacak İşletim Sistemini Seçmek

Açılan pencereden kurmak istediğiniz işletim sistemini seçiniz. En az bir adet büyük, bir adet küçük harf ve rakam içeren, minimum 6 karakter uzunluğunda bir şifre belirleyiniz. Belirlediğiniz şifre daha sonra sunucunuza bağlanırken kullanacağınız şifre olacaktır..

- Adım 6 - Kurulumu Başlatmak

İstediğiniz seçimleri işaretledikten ve şifrenizi yazdıktan sonra aşağıdaki "Kurulumu Başlat" butonuna tıklayarak kurulum işleminizi başlatınız.

- Adım 7 - Kurulumun Tamamlanması

Butona tıkladığınızda kurulum işlemi başlayacak ve kurulum tamamlandığında ürününüze ulaşabilmek için gereken IP adresi, kullanıcı adı ve şifresi, karşınıza çıkacak pencerede gözükecektir.

- Kurulum Tamamlandı -

İşletim sistemi kurulumunuz başarıyla tamamlandı. Kurulumunu tamamladığınız sunucunuzu "Uzak Masaüstü Bağlantısı" veya "Putty ile SSH Bağlantısı" ile kullanabilirsiniz.